De beste linkbuilding strategieën van de afgelopen jaren

Linkbuilding strategie

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Door middel van linkbuilding creëer je links naar jouw website, wat bijdraagt aan een hogere positie in zoekresultaten. De afgelopen jaren zijn er verschillende linkbuilding strategieën ontwikkeld die succesvol bleken. Hieronder vind je de vier beste linkbuilding strategieën van de afgelopen jaren.

1. Gastbloggen

Gastbloggen is een linkbuilding strategie waarbij je content creëert voor andere websites. Door middel van deze content plaats je een link naar jouw eigen website. Deze strategie kan erg effectief zijn, mits je het op de juiste manier aanpakt. Het is belangrijk dat de content die je maakt van hoge kwaliteit is en relevant is voor de website waarop je de content plaatst. Daarnaast is het van belang dat je op een natuurlijke manier linkt naar jouw eigen website, zodat het niet als spam wordt gezien.

2. Broken link building

Broken link building is een linkbuilding strategie waarbij je links zoekt die niet meer werken op andere websites. Vervolgens neem je contact op met de eigenaar van de website waarop deze link staat en bied je aan om de link te vervangen door een link naar jouw eigen website. Het voordeel van deze strategie is dat je vaak meteen een link krijgt, omdat de eigenaar van de website blij is dat jij de kapotte link hebt gevonden en vervangen.

3. Skyscraper techniek

De Skyscraper techniek is een linkbuilding strategie waarbij je content creëert die beter is dan de content van jouw concurrenten. Vervolgens zoek je naar websites die linken naar de content van jouw concurrenten en benader je deze websites met de vraag of ze ook naar jouw content willen linken. Het voordeel van deze strategie is dat je op een natuurlijke manier links krijgt van relevante websites.

4. Infographics

Infographics zijn een visuele manier om informatie over te brengen. Ze zijn erg populair en worden vaak gedeeld op sociale media en andere websites. Door middel van infographics kun je op een creatieve manier links krijgen naar jouw eigen website. Het is wel belangrijk dat de infographics van hoge kwaliteit zijn en relevante informatie bevatten.

Hoe doe je linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van je online marketing strategie  en er zijn verschillende strategieën die succesvol kunnen zijn. Gastbloggen, broken link building, de Skyscraper techniek en infographics zijn allemaal strategieën die in de afgelopen jaren goed hebben gewerkt. Het is wel belangrijk dat je deze strategieën op de juiste manier toepast en dat je altijd relevante en kwalitatief hoogwaardige content creëert. Door middel van een goede linkbuilding strategie kun je jouw positie in zoekresultaten verbeteren en meer bezoekers naar jouw website trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *